Over mij

Circa 12 jaar geleden, ben ik tijdens mijn opleiding creatieve handvaardigheid weer in aanraking gekomen met klei en is mijn interesse hierin ontstaan. Door jarenlang diverse cursussen te volgen in handvormen, pottenbakken en heel veel thuisstudie ben ik mij hierin verder gaan ontwikkelen.

Ik vind het heerlijk om in mijn atelier met mijn handen te werken en op deze manier iets te creëren. Als je met klei werkt heb je alle focus nodig om iets te maken, waardoor je niet met andere dingen bezig kunt zijn. Dat is voor mij de kracht van klei.

Al het werk van Pure Simone is door mij gemaakt door middel van handvormen, pottenbakken of gieten. Alle producten worden na een drogingsproces voor het eerst gestookt in de oven voor een eerste biscuit stook, dit gaat to circa 1000 graden en duurt ongeveer 24 uur totdat het uit de oven gehaald kan worden. Vervolgens worden de producten geglazuurd en gaan ze opnieuw in de oven tot soms wel 1250 graden. Ook dit duurt circa 24 uur tot het weer uit de oven kan. Het product is dan klaar voor verzending en gebruik. Het proces van een stuk klei tot eindproduct kan dan ook enkele weken duren.

Ook door andere mensen worden zoveel mooie dingen gemaakt. Daarom kun je op deze site ook producten vinden van andere merken die mij ook aanspreken.

Ik wens je veel plezier met het rondkijken op mijn site.

Hartelijke groet,

Simone